Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2009

Malam ni rasa nak tido pun tak senang hati,so aku gagahkan diri juga,bangun untuk menulis perihal yang telah melanda aku petang tadi,tak lama pun,masih terlayang di kotak otak aku peristiwa tadi

Ap perasaan anda dan reaksi anda apabila ada seseorang datang dan menunjuk kearah diri anda sambil berkata “orang2 yang ada pakaian camni,semuanya terlibat ngan penyelewengan”…

Nak tahu ap reaksi aku? Maaf la nk cakap walaupun aku MPP tapi sifat kuang ajaq aku akan terserlah apabila ada yang xpasal2 cari pasal ngan aku…

Dalam hati aku berkata betapa bodohnya insan ni yang mana hanya kerana aku berbaju kurung tanah hitam bunga merah dan tudung merah! raya ke-2pada hari itu,aku dituduh sedemikian rupa! ( jangan lupa yang aku budak gothic dan walaupun imej gothic aku tu dah tak ketara berbanding masa aku sem 1,tapi still,once goth,goth forever! …..kaler hitam dan merah + putih adalah warna rasmi! So takda hal la…closet aku dulu penuh ngan kaler hitam je,lani je blaja nak tukar sket…) …bukannya aku tak tahu,sekarang ni tengah hangat ngan perhimpunan agung UMNO! Aku bukan la mahasiswi yang tak amik cakna hal2 politik.aku ikuti perkembangan semasa kerana risau akan kedudukan orang melayu tatkala ini, tapi disebabkan oleh seorang yang bodoh sombong dan bangang! Aku dituduh sedemikian rupa! Itu la gelaran yang best aku boleh bagi kat org 2 la ni…nak dakwa ke hape lantak ar, aku punya suara, malah klu aku bawa benda ni ke pihak atasan pun dia yang akan kena balik,aku xda efek sikit pun,malah aku ble je buat saman malu kt dia klu aku nak…disebabkan kefanatikkan terhadap sesuatu parti politik,manusia hilang pertimbangan! ( lebih kurang cam dlm gambaq la aku dressing tadi..)

Citenye bermula begini bilamana kelas yang sepatutnya habis kul 4 habis sejam lebih awal,maka nak isi kekosongan masa tu aku pn p la bilik MPP blok B tu yang mana sekarang ni da jadi bilik ke-2 aku,memandangkan banyak g ketas kerja,aduan dan permohonan yang aku nak buat,untuk kebaikan mahasiswa/i UDM ni.bukan ap, kang klu dah ada yang bagi aduan tapi tak da ap2 tindakan kena plak la MPP ni kan….walhal yang amik masa 2 proses bukan tak da tindakn! Ingat tu bro!…balik pada cite aku,da smpai kt blik MPP aku on laptop,tapi tah apa masalahnya lani laptop aku lambat gila nak ble on so aku isi lagi masa lapang semntara tgu laptop tu ready tu operate so aku menuju ke korner G nk blik kepok lekor favorite aku…..aku pun menuju dengan senang hati mengingatkan nak isi perut ngan kepok so aku pun pegi je la.tapi!…jeng jeng jeng…sampai2 je kt korner G tu,akak 2 pung oyak kepok adok hari ni,frust nya la aku hari ni! Tapi tak pe la kepok adok bli la kuih lain yang mana panggilannya kat sini klu tak salah aku colek…ye la kot betoi la tu,aku pun tak sure..pilih2 pastu mintak tolong akak 2 potongkan sebab besaq sangat satgi nak kena pakai tangan ayaq tak dak nak basuh tangan kan so potong la kecik2 ble ngap terus lam mulut…

Alkisahnya,time ni la makhluk ALLAH yang kuang ajaq tu sampai…mula tu aku perasan ada sorang staf lelaki yang tengah pilih kuih,aku pun tak pe la bagi ruang sket sebab aku tgk dr ekor mata cam segan la kononnya nak amik kuih tu dah aku ada kat situ,( lantak ar aku smpai dlu,tgu r turn kan ) then time tu aku ad rasa yang ad somebody yang stand behind me in quite long period with this word yang aku akan ulang sekali lagi! “ orang2 yang ada baju gni,sume terlibat ngan penyelewengan! “ masya ALLAH…. Sabar je aku masa tu. Dia ingat aku bodoh ke ap? Then staf ang tengah pilih kuih nipun cakap la…” mung ni celupar la,kecek molek sket” lebih kurang g2 la,aku nak kecek dok reti tapi aku pahang na… dan dengan megahnya ()#!@$#%^)_ tu jawab “aku memang celupar pun!” pergh dasyat….satu yang aku perasan,orang melayu ni klu nak ngaku sesuatu benda buruk yang boleh buat seseorang tu nampak gah di mata orang lain la kononnya,( walhal klu aku,aku rasa malu sangat ada orang yang macam ni,yang kerja di university,ada mentality dan peribad yang burok! )laju je ngaku,macam la staf yang tak kenang budi ni yang mana maybe dia lupa bahawasanya dia ni cuma makan gaji jew…bukan owner UDM pun…maybe dia ingat bilamana dia ngaku yang dia memang celupar tu aku takut r..walhal time tu dia tu aku tgk kecik je…3 suku ketinggian aku je pun,klu aku nk buat wrestling pun ble time tu,tapi aku ingat balik yang ketinggian yang ALLAH bagi ni bukan untuk jadi riak,aku patut guna untuk tujuan lain jadi aku guna anugerah ALLAH yang lain yakni MATa ( ain ) aku dan aku jeling kat dia untuk menyampaikan isyarat yang aku dengar apa yang ditujukan pada aku dan aku paham apa yang dia cuba sampaikan.biar la dia nak kata aku ni tak da rasa hormat kat orang tua pun sebabnya orang camni tak perlu pun nak diberi rasa hormat tu. Aku tak bodoh aku dah dewasa,dah masuk university dah boleh beza baik buruk. Makanya aku cuba sabarkan diri dan ingatkan balik diri aku yang aku bukan lagi student biasa tetapi wakil mahasiswa. Apa yang aku buat orang akan pandang dan perkatakan makanya aku jeling sket,dan blah dari situ dengan sumpah seranah %$#@#*_#@#$&#^& yang hanya tubik di hati,biarlah Apa orang nak kata kat aku, janji aku tak kacau orang. Dan apa yang pasti nnti perbuatan si staf ni akan dihitung suatu masa kelak!

ANDAI KATA AKU BENAR MAKA PAHALA la yang dapat dan andai kata aku salah! Maka berdosalah aku! Mungkin lepas ni ada yang pertikaikan cara pertuturan aku ke apa ke…aku tak kisah tapi tolong jangan post komen tentang personal life kat blog MPP! MPP is MPP and me is AIN farhana..normal person with normal human being where they react when disturbed! Macam la hukum newton yang ke-3 said, “for every action,there’s always reaction!” 4 sem berturut-turut aku blajaq newton nih!

Advertisements

Read Full Post »

assalamualaikum semua…lamanya since last time i’ve created dis blog ha4…bukan xnk update tp bla masuk je cuba nk setting spaya page jd comey n ada banyak benda yang ble tengok cm nisa’ pnya…(jeles neh…ha8)

sekarang ni tengah tunggu kawan nk p pasar malam..hari slase kan,da jemu da makan makanan yang disediakan kat dalam ni,dah habis semua menu dalam list dah try hu8…cadangnya nak bli coconut shake,roti john,tp cm dah lama xmkn ns minyak,gane neh??haru6

hari nie agak kontroversi,agak lama jg la den xbuke blog mpp,sekali hari ni online…masya-ALLAH…sedih ada,pedih ulu hati ada,macam2 ada…tapi pada siapa nak mengadu?hanya ALLAH yang mengetahui apa yang hambaNYA yang hina ini rasa dan alami dan cuba untuk endure it.thanks to nisa’ sbb sama2 fight dengan ain td he4…kisahnya bermula apabila ada seorang hamba ALLAH yang maha PEMURAH lagi maha MENGASIHANI ni memulakan provokasi terhadap MPP yang ada sekarang ni…yer la..memang MPP yang bukan pilihan bak kata orang,tp bagaimana dengan mpp yang lepas??boleh je mereka terima tanggungjawab dan buat sehabis baik untuk mahasiswa/i UDM…bak kata rakan saya,kalau kita nak menilai orang,biarlah mereka langsaikan tanggungjawab mereka dulu dan kemudian barulah lihat kepada hasilnya…tak g2..cayalah!!!  ^_^

p/s_kepada ‘orang baru’ nama org 2 la yang post kt shoutmix blog MPP…tak kisah la apa yang awak nak kata dan cuba sampaikan secara sinis,kami memang dah tak boleh buat apa2 untuk tutup mulut awak dan orang lain,takkan la kitorang nk siasat then pegi sumbat kertas ke kt dlm mulut kome2 semua…btol??kami akan pikul amanah dan tanggungjawab yang telah diberikan dengan hati yang ikhlas hingga ke akhir tampuk pemerintahan ini…hu8 makanya harapan saudara untuk lihat organisasi kami yang ada ni letak jawatan…mimpilah!!!

kadang2 saya naik hairan bila mana rakan2 datang dan membawa pesanan bahawasanya kwn2 mereka memesan kpd MPP ni supaya buat kerja…????….bila baca balik QNA yang exco kebajikan edarkan sebelum ni,dukacita juga saya apabila junior sendiri yang memberi komen MPP xbuat kerja,sedangkan siapa yang datang dan beri tunjuk ajar andai kata ada masalah???tak kira la bab surat-menyurat hatta personal sekali pun…siapa saya pada masa tu?pelik pelik pelik ng fiil manusia yang sukar diduga…betulla apa yang diperkatakan oleh ayahanda TUN DR> MAHATHIR MOHAMED ” MELAYU MUDAH LUPA”

saya sangat respect dengan k.anom kerana dapat mengawal emosi.dan kebiasaannya,k.anom la orang yang selalunya menenangkan keadaan yang cam panassss je kt shoutbox blog MPP tu..sayang k.anom!

tak lupa juga kepada semua mahasiswa/i yang selalu berkunjung dan memberikan respons yang baik dan menyatakan sokongan kepada barisan MPP 08/09…bukan nk riak mengatakan bahawa kami diterima,tetapi dengan sokongan2 daripada mereka inilah MPP dapat bertahan dan meneruskan kerja dengan hati yang senang…TERIMA KSIH BANYAK KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT…(ada kaitan kew??   -_-  )

k la…nk p pasaq malam ni…jumpak lagi…disaat aku bergumbira

Read Full Post »